Tips og råd

Hvilke grep kan gjøre en forskjell i hverdagen? Hva gjør jeg dersom jeg kjenner noen som sliter? Hvilke ressurser finnes i hjelpeapparatet? Klikk på lenkene under for å finne ut mer.


FEM RÅD FOR BEDRE BONDEHELSE

Livet er ingen rett linje. Ekspertene mener at omlag halvparten av oss vil støte på psykiske utfordringer én eller flere ganger i livet. Hva er med på å bygge styrke, slik at du kan takle belastningene som kommer i vanskelige situasjoner?

Klikk her for å lese rådene


HVOR ER DET HJELP?

Både i helsevesenet, frivillige organisasjoner og i landbruket finnes det ressurser som kan hjelpe når en selv eller noen man kjenner står i en krevende situasjon.

Klikk her for å lese om hjelpetilbudene


ER HVERDAGEN UTFORDRENDE?

Hvorfor er det viktig å dele hvordan man har det? Hvilke signaler er det som indikerer at du kan trenge noen å snakke med? Og hvem kan utgjøre en støtte når du opplever hverdagene er vanskelige?

Klikk her for å finne gode råd


HVORDAN KAN DU HJELPE?

Når man som familiemedlem, venn eller hjelper i nettverket oppdager at noen sliter, kan man være med på å gjøre en forskjell. Det kreves mot for å stille spørsmålet om hvordan noen har det, i alle fall når man er bekymret for svaret. Men det gjør ikke hjelpen mindre viktig.

Klikk her for å lese om hvordan du kan hjelpe


MÅ JEG VARSLE MATTILSYNET?

Hva betyr det at man har varslingsplikt, hvis man tror dyr ikke får det stellet de skal ha? Kan jeg varsle anonymt på nettsidene til Mattilsynet?

Klikk her for å lese om varsling